Sunday, June 29, 2008

A Sort of Homecoming

Roskilde Festival er i gang! Lejren er oppe! Det gik ganske glat i år; der var langt færre mennesker kl. 5 end tidligere år. Mange er tydeligvis blevet afskrækket af sidste års ankeldybe mudderpøl, og så er musikprogrammet noget svagt i år. Vi stod i armbåndskøen ca. to en halv time og kunne derefter gå ind på campingarealet da hegnet var blevet væltet allerede før kl. 4. Det er en klar fordel at gå ind fra camping vest, som man også kan se af nyheden på festivalens hjemmeside.

Ca. 7:30: rekognoseringsholdet har sikret en plads i C68 og afventer de øvrige teltopslagere.

Det første problem vi løb ind i var at den ene pavillon var fejlpakket fra fabrikken: for mange af pind nummer 2 og for få af pind nummer 4. Heldigvis havde vi allerede observeret flere tilfælde af pavillonvraggods, og vi fik scoret de manglende reservedele. Derefter forløb alt ganske glat: jorden var perfekt til at slå pløkker i efter de seneste dages regn, og vi var et dejligt stort opslagningshold i år; 14 personer til godt 20 telte og 2 pavilloner. Vejret var super: ingen blæst, ikke for varmt, ikke for koldt. Kl. 9 var lejren rejst.


Det næste problem var mere alvorligt idet ølsalget igen i år ikke var klar til at åbne kl. 8 som ellers lovet. Det viste sig heldigvis at yigmobilen indeholdt adskillige øl. Og så var der jo traditionen tro champagne efter at lejren var blevet rejst.


Lejren set fra arealet ved banen. Det forventes at de mageligt henslængte campingvagter er udskiftet med en fin række af iglo-telte inden for kort tid, men mon ikke lejren stadig kan kendes på de to hvide pavilloner og det lange grå telt med Skanderborg-logo.

No comments: